Kristian komponerar för Teatern under bron

Ett säkert vårtecken är Teatern under brons avslöjande om årets pjäs under brofästet i Hornstull. Idag släpps biljetterna till ”Skuldsanering”, sommarens nyskrivna svenska drama. Ett svart kammarspel om vår kollektiva skuld likväl den individuella skrivet av författaren och dramatikern Martin Bengtsson. Efter sin omtalade och uppmärksammade bok ”I Skuggan av San Siro” går nu Martin Bengtsson sista året på Teaterhögskolan i Malmö.

”Skuldsanering” blir Martins professionella dramatikerdebut och med sig har han vännen och kollegan Ronnie Sandahl som dramaturg.

För regin står en av de mest omtalade debutanterna just nu, Rojda Sekersöz. Efter prisregnet på Göteborgs Filmfestival hade hennes debutfilm ”Dröm vidare” premiär nyligen. Unisont hyllad och med en stor framgång på bio tar nu Rojda steget till teatervärlden och debuterar hos Teatern under bron som teaterregissör.

Pjäsens kompositör är Kristian Anttila. Med ett av förra årets mest hyllade album, ”Rum 4 Avd. 81”, i ryggen och en turné som aldrig tar slut är Kristian redo för ytterligare utmaning i sin långa framgångsrika karriär. Skuldsanering blir Kristians debut som kompositör i teatersammanhang.

– Det ska bli skönt att få kliva ur poplåtens fängelse. Att få lösa upp musiken och låta den sväva och blandas som den vill, när den vill. Att förstärka eller kontrastera, att se vad som händer när den studsar mot pjäsen och en stenhård grå betongvägg, hälsar Kristian Anttila.

teaternunderbron.se

Biljetter

Pressrelease