REMIXTÄVLINGEN AVGJORD – Lyssna på vinnaren Oscar Rydelius

REMIX ANTTILA 2012

Grattis Oscar Rydelius till vinsten av REMIX ANTTILA 2012. Kristian intervjuar Oscar:

K: Bra jobbat Oscar! Men, hur tror du det känns för mig när du överträffat originalet?

O: Oj vad glad jag blir! Jag ser remixen som någon form av förlängning av/till originalet. Hade inte gått utan allt fint som redan fanns. Men jag hoppas att du blev glad och känner att din text och tanke med låten fick en till och rolig infallsvinkel!

K: Hur gick du tillväga när du gjorde remixen?

O: Jag började med sången, plockade ut och lekte med delar jag tyckte var intressanta. Ville behålla delar av ditt budskap men samtidigt ge den en ny kontext. Jag gjorde tidigt en stämma på din sång som kan höras genom nästan hela låten. Utgick sedan från det första takterna av original trummorna och gick bananas med samplingar och snabba korta panorerade klipp. Många av de snabbt upprepande ljuden som kan höras i bryggor är din sång som är pitchad och repeterad väldigt, väldigt snabbt.

K: Jag har googlat dig. Hittar inte vidare mycket. Nybörjartur eller slit i skuggorna?

O: Har spelat i band i många år men detta är faktiskt första gången jag har remixat en annan artist. Jag jobbar med ljud och har gjort en del ”ljuddesign musik” som jag själv tycker är fantastiskt bra! Finns att lyssna på här om du skulle vara intresserad —> http://soundcloud.com/soundproof-or/mechanimal Men ibland känns det som folk är lite svårflirtade. Det är förhållandevis enkelt för vem som helst att göra musik men svårare att få chansen att bli lyssnad på. Det räcker kanske inte alltid med en bra låt.

K: Hur ser den musikaliska framtiden ut för Oscar Rydelius?

O: Ja du! Kanske borde gräva lite djupare i remixvärlden eller se om några roliga utmaningar/chanser dyker upp inom denna genren i framtiden. Släpper skiva med mitt band till sommaren och har ett gameboymusik inspirerat projekt på gång med en fin kompis. I övrigt skall jag nog träna lite på min morfars gamla fiol jag fick restaurerad i julklapp.

K: Ska vi göra nåt mer ihop?

O: Om vi ska!! Det ser jag fram emot. Så vitt jag vet bor vi ju i samma, just nu väldigt fina och blomstrande stad. Vi tar med oss lite bärbart och komponera på en klippa i sommar?

REMIX PÅ SPOTIFY
Kristian Anttila – Bitar (Oscar Rydelius Remix)

Du kan lyssna på alla bidragen i tävlingen här.